Gure Platera, Gure Aukera ekimena eskola-jantoki osasuntsuagok eta jasangarriagoak lortzeko helburuarekin lanean dabil. Azken urteetan sentsibilizazio lanetan murgilduta dabiltza eskola-komunitatean ikasleek jasotzen duten elikaduraren inguruan hausnartzeko . Catering enpresek eskaintzen duten elikadura egokiena ez dela ohartuta aldaketak eskatzen dituzte. Gaur egungo egoeraren inguruan hitz egiteko, EHIGEko kidea den Lurdes Imazekin […]

Bidezko Elikadura  EHIGEk  eskola-elikadura osasungarria eta iraunkorrari buruzko “Gozo” nazioarteko aurreneko jardunaldiak antolatu ditu gaurtik ostirala bitarte. Jardunaldi hauen helburua da esperientzia eta ezagutzak partekatzea eskola-jantokiekin lotura duten eragileen artean, eskola-elikadura osasungarria eta iraunkorra lortu ahal izateko.  Helburu honekin hiru atal antolatu dituzte, egun bakoitzeko bat (administrazio publikoak, eragile eraldatzaileak […]

Azkenengo hilabeteetan mugimendu asko izan dira eskola jantokien gaiaren inguruan. Gizarte eragileen lanari esker 2018ko urtarrilean Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Sailak batzorde bat eratu zuen. Batzorde honen helburu nagusia hausnarketa izan da eta horretarako hainbat eragile gonbidatu ditu haien ideia eta proposamenak entzuteko. Urtebete ondoren Eusko Jaurlaritza eskola jantokien kudeaketarako proposamen […]

 Gure Platera gure aukera ekimena hezkuntza-komunitate, lehen sektore eta gizartetik sortu den eskaera bati erantzuteko jaiotako plataforma da,  egungo eskola-jantokien eredua aldatzeko nahia. 2000 urteko araudi batek “kudeaketa zuzena” izeneko eredu bakar baten bidez kudeatzera derrigortzen ditu EAEko ikastetxe publikoetako jantoki guztiak. Catering enpresa batek kudeatzen ditu jantokiak, eta poliki-poliki […]