Lur-ama, eguzki aite eta ilargi amama eta itsasoko ura. Azken hogei urteetan munduko bazterretan ibili izan da sarri aspaldiko jakituriak jasotakoengandik ikasi eta ikasi elikadura eta osasunari buruz. Bai alde fisikoa bai energetikoa zaindu behar ei ditugu osasuntsu egoteko. Emakumeak izan dira batez ere jakintsuak, txamanak. Gurean ere, haiek ei […]

2

Jai hartu dau gaur Pedro Marik. Eguneroko elikaduratik apartekoak gozatu ditugu elkarrekin irratira igo aurretik, komenigarrien ez direlakoan, eta gozatu. (Merzi!) Egunerokoan, ondo elikatzeko gako batzuk baditu berak: ondo hidratatu, entzimak, alkalinitate/azidotasun oreka egokia, godinak jan %50ean gutxienez, eta ondo oxigenatu. Horrelakoei esker, bat baino gehiagori lagundu ei deutso osatuten: […]

Azken hamabost urteak munduan baztarrik baztar gorputzari on zer egiten dotson ikertzen eta etxera bueltan bertakoei zabaltzen. Horretan dabil pozik Pedro Mari, sineste osoz eta pasioz. Gozatuz. Esku artean “Estudio de China” nutrizioari buruzko liburu arrakastatsua. Beti ikasten. Gaur “iraultza berdearen” hutsegite handiaz hitz egin dugu, eta saioaren bigarren zatian, […]

Jai hartu dau gaur Pedro Marik. Eguneroko elikaduratik apartekoak gozatu ditugu elkarrekin irratira igo aurretik, komenigarrien ez direlakoan, eta gozatu. (Merzi!) Egunerokoan, ondo elikatzeko gako batzuk baditu berak: ondo hidratatu, entzimak, alkalinitate/azidotasun oreka egokia, godinak jan %50ean gutxienez, eta ondo oxigenatu. Horrelakoei esker, bat baino gehiagori lagundu ei deutso osatuten: […]