Inor ez da kroketa bere herrian gaurkoan Baratxuri Zopa edo Berakatz zopa sukaldatuko dugu.Negua garai aproposa da zopak, kremak eta pureak egiteko, edo egun batzuk atseden hartzeko, baina beti bero. Uda atarian bagaude ere kanpoan hotz eta koilara zorrotz. Zopa gehienetan barazkiak, batzuetan haragiarekin batera, ur edo zuku batean egosiz […]
gastronomia
Gaurko hirigintza atalean gastronomia eta arkitekturaren arteko paralelismoen inguruan hausnartu du Ula Iruretagoeinak. Askotan entzun izan dugu Michelin izardun jatetxeetan langileen lan baldintzak kaskarrak direla. Polemika ez da berria. Bestelako profesioetan, ospea kudeatzen duten lan taldeetan zer gertatzen den jakin nahi dugu, eta zehazki, arkitektura munduan. Eraikuntza batean ikerketa lan […]
Aste Nagusirako lehiaketa gastronomikoan eskaintza berri bat dakar: astelehenarekin Gastronomia-lehiaketa, egun bat irabaziko du eta “ortuko produktuekin soilik” egindako platera izango da Gastronomikoari hasiera emango diona. : “Patatak saltsa berdean” prestatuko dira Aste Nagusiko astelehenean Areatzan, Sukaldaritza Txapelketari hasiera emanez. Garai bateko “Amparo” jatetxea ekarri dute oroimenera, haien errezeta “bilbotar […]
Txango bat Bernedoko mendietara, Pizza prestatuko dugu, Elbereth taldea entzun, J. Belamunoren “Ukabilak eta loreak” liburua, eta proposamenak: Lekeitioko Nazioarteko Kale Antzerki Jaialdia, eta Sanferminak. Eta bukatzeko, Agenda. Asteburu on pasa ! https://www.bilbohiria.com/docs/podcast/zeringouasteburuan/150711zeingouosorik.mp3 Deskargatu hemen