Urte berria hasi dugu eta une egokia izaten da gure egunerokotasunean ohitura berriak txertatu eta zaharrak berritzeko; oso ohikoak izaten dira urte berriko asmoak. Euskadiko Kontsumitzaile elkarteak kontsumo-ohiturak aldatzeko hainbat gomendio eman ditu. Markel Etxebarria, komunikazio arduraduna, izan dugu gurean eta berak azaldu dizkigu gomendio guztiak. Gainera, merkealdia hasi direla […]

Urtarrilaren 19an  Bidebarrieta kulturgunean galdera honi erantzungo dio Nere a Telleriak, EHUko ikerlariak.Elikadurarako Nazio Batuen Erakundearen (FAO) esanetan, dietak jasangarriak izan daitezen, ingurumen-inpaktu txikia eragin behar dute, elikadura eta nutrizioaren segurtasuna babesten lagundu behar dute eta egungo zein geroko belaunaldiei bizimodu osasungarria izaten lagundu behar diete. Biodibertsitatea eta ekosistemak babestu […]

Gure Platera, Gure Aukera ekimena eskola-jantoki osasuntsuagok eta jasangarriagoak lortzeko helburuarekin lanean dabil. Azken urteetan sentsibilizazio lanetan murgilduta dabiltza eskola-komunitatean ikasleek jasotzen duten elikaduraren inguruan hausnartzeko . Catering enpresek eskaintzen duten elikadura egokiena ez dela ohartuta aldaketak eskatzen dituzte. Gaur egungo egoeraren inguruan hitz egiteko, EHIGEko kidea den Lurdes Imazekin […]