INOR EZ DA KROKETA BERE HERRIAN: Marmitakoa

Lapikoak sutan, tomate eta piper txikituak, zuritutako patatak eta hegaluze zatiak… Inor ez da kroketa bere herrian gaurkoan Marmitakoa sukaldatuko dugu. Erabiltzen diren osagaiak ondo kontrolatu behar dira. Marmitakoak ez du beste sekreturik. Marmitako izena arrantzaleek erabilitako marmita edo lapikotik datorkio. Kantabriako ekialdean gaztelaniazko marmita edo frantsesezko marmite izena du, mendebaldean, berriz, sorropotún. Jatorrian plater xumea izan arren, egun euskal sukaldaritzaren plater nagusienetako bat da. Hegaluze arrain urdina izanda estimatua da oso bere elikatze-balioagatik. Bizkaiko golkoaren kostaldeko herri askotako jaietako protagonista izaten da, txapelketa gastronomikoak direla eta. Herri askok aldarrikatzen dute bere jatorria, ezezaguna den arren.

Deskargatu hemen.

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Next Post

Hondartzaren kudeaketa aztertu dugu Bakioko udalarekin batera

ol. Mai 29 , 2020
Ekainaren 15ean hasiko da hondartza sasoia Bizkaian. Ohiko zerbitzuak egokituta zabalduko dituzte hondartzak Bizkaian. Bilbotar askok Bakioko hondartza hautatzen dute udan, asko bigarren etxea ere bertan dutelako. Hau jakina dugu baina aurten oso egoera ezberdinean biziko dugu uda eta baita udan pasatzen dugun herrietan hartutako erabakiak ezberdinak izango dira. Amets […]

Honekin lotuak